Veelgestelde vragen

Welke papiersoort moet ik kiezen?

Een mooie papiersoort kiezen is echt belangrijk! De look van je kaartje zal worden versterkt door de gekozen papiersoort. Daarom raden wij altijd aan minimaal 1 proefdruk te bestellen. Wil je meer informatie over de papiersoorten kijk dan bij het kopje onderin ‘papiersoorten’.

Natuurlijk hebben wij zelf favoriete papiersoorten. Voor een enkel kaartje zonder glanzende folie is dit: Katoen extra zwaar of Aquarel structuur extra zwaar / dubbelgevouwen kaartjes Aquarel structuur of katoen extra zwaar.

Voor de kaartjes met glanzende folie is onze favoriete papiersoort: Aquarel voor folie en katoen extra zwaar. Deze papiersoorten zijn beide mat en hebben een natuurlijke look en feel, daarnaast kunnen deze beide gebruikt worden voor enkele en dubbele kaartjes.


Kan ik elk gewenst formaat kiezen?

Wij hebben diverse lay-outs en formaten. Kijk eens bij de basiskaartjes. Zie je jou favoriete formaat er niet bij staan? Stuur ons dan een mailtje.
Wil je een bestaand kaartje maar dan in een ander formaat. Open dan 2 schermen naast elkaar en ga je basis kaartje zo inrichten dat het lijkt op het gewenste bestaande kaartje. Kijk ook eens bij de tips en tricks en volg de stappen op.


Wat is de prijs van de geboortekaartjes?

Per kaartje kun je een prijsberekening zien. Let op dat je het juiste aantal, formaat, papiersoort en afwerking kiest. Zo kun je bijvoorbeeld de prijs met en zonder folie zien.


Glanzende foliedruk

Glanzende foliedruk, is een te gekke optie. Glanzende folie is een mooie maar kostbare bewerking. Het geeft wel zeker een extra shine en luxe aan je kaartje. Maar er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan het drukken met glanzende folie. Meer informatie kun je lezen onderin de website bij het kopje: glanzende folie.

Hoe plaats ik de teksten netjes in het midden van het ontwerp?

Als je klaar bent met het ontwerpen van je kaartje is het altijd goed om links boven de optie ‘raster’ aan te zetten. Vervolgens zoom je aan de rechterkant een beetje in, zodat er dikkere lijnen verschijnen die het midden van het kaartje aangeven. Vervolgens kun je de tekst blokken gaan uitlijnen. Lees ook Tips & tricks bij de blogs.


Enveloppen vooraf bestellen

Het is handig om de enveloppen al eerder te bestellen. Deze kun je met de hand beschrijven of gebruik maken van een adres sticker. Ga naar het kopje verzenden, enveloppen voor meer info!


Hoe bestel ik een proefkaartje?

Ga aan de slag met onze design studio en probeer diverse opties uit, bekijk vooral goed alle tekeningen en schilderijtjes in het vakje illustraties. Speel met diverse lettertypes, kleuren en achtergronden. Ben je helemaal tevreden? Bestel dan je eigen proefkaartje. Met de code: NOUK is je eerste proefkaartje gratis!


Welke sluitsticker is leuk?

Wij hebben een aantal leuke voorbeelden gemaakt van sluitzegels. Ook deze zijn helemaal aan te passen in de design studio. Bedenk goed welke kleur envelop je kiest, het is vaak leuk om een sluitzegel te kiezen in een contrast kleur. Ook is het een idee om rekening te houden met het ontwerp van je kaartje.


Ik wil het ontwerp aanpassen?

De meeste kaartjes kunnen goed aangepast worden. Maar heb je een vraag of een verzoek dat je niet terug kunt vinden in de design studio? Stuur ons dan een mailtje wie weet kunnen wij je verder helpen. Het is mogelijk om een schilderij / tekening op maat te ontvangen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, hier kun je een offerte voor opvragen via de mail.