Tips & tricks

 

Wij zijn zelf niet zo van het lezen van lange teksten maar wij gaan liever meteen aan de slag. Ook niet zo geduldig? Bekijk onze Youtube filmpjes, hierin leggen we de basis voor de kaartjes uit. 

 

    BASIS KAARTJE          FOLIE KAARTJES   

 

Wij raden iedereen aan het kaartje op te maken op een laptop of pc, op een tablet of mobiele telefoon is de weergave kleiner en zit een foutje misschien in een klein hoekje. De design studio werkt het best via de browsers Firefox of Google Chrome.

Wij geloven in jullie eigen creativiteit en kunde. Ieder heeft zo zijn eigen smaak en voorkeuren. Dit kun je zelf helemaal doorvoeren in onze toffe kaartjes. Al onze kaartjes kunnen helemaal naar wens worden aangepast. Maak gebruik van onze illustraties & achtergronden en je kunt uren zoet zijn met schuiven, passen en meten!

Alle tekeningen die zwart zijn gekleurd in de beeldbank kunnen worden ingekleurd met het gekleurde vakje. Mocht een zwarte illustratie niet meekleuren, neem dan even contact met ons op. 

Zelf een kleurtje kiezen? Je kunt hier zelf een mooie kleur uitzoeken en de code invullen in de design studio bij: meer kleuren (zichtbaar bij de andere kleurvlakjes)

Zoek je de kleur van de babykamer? Dat kan! Google is je vriend! Zoek bijvoorbeeld 'kleurcode Eary dew' / 'Pastel pink' etc. en je komt de codes vanzelf tegen! Lukt het niet dan helpen wij je graag verder.

Ben je zelf creatief en wil je helemaal zelf een kaartje maken? Begin dan met een blanco basis kaartje en leef je uit!

1. Kies een blanco kaartje, begin met het bedenken van je ideale formaat. Heb je een kaartje gezien waar je voor wilt gaan? Open dan 2 browsers. Open het kaartje waarop je je eigen kaartje wilt baseren, naast het kaartje dat jij zelf gaat maken. Dan zie je makkelijker welke lettertypes er zijn gebruikt en je ziet de namen van de illustraties. 

 

2. Kies je achtergrond (deze kan altijd gewijzigd worden). Let op, je kunt bij dubbele kaartje soms beter voor elk vak een eigen achtergrond kiezen. Dan komt deze mooier over. Ook kun je spelen met het spiegelen / vergroten of verkleinen van de achtergrond. Soms is het makkelijk om een laag op slot (links onder) te zetten, hierdoor kan deze niet meer verschuiven. Dit slotje kun je er altijd weer afhalen.

 

3. Kies je illustratie. Dit kan echt alles zijn. Denk in laagjes. En als je het even niet meer weet kun je altijd even wat voorbeeldkaartjes bekijken. Speel met kleur en diverse lagen. Kun je een illustratie niet makkelijk bewegen? Kijk dan of deze niet op slot staat, of speel met de lagen. Je kunt rechts onder met de pijltjes makkelijk illustraties voor of achter elkaar zetten.

 

4. Voeg teksten toe, speel met diverse formaten en lettertypes. Let op dat je voor elk tekstvlak een nieuw tekstvlak toevoegt, het makkelijkst is om een tekstvak te kopiëren dan heb je al hetzelfde lettertype en kleur.  Per vlak kun je maar 1 formaat tekst aangeven.

 

5. Ben je tevreden met je ontwerp? Zet dan even de optie - Toon raster - aan en zoom een beetje in (bovenin-rechts). Dan zie je dikkere gekleurde lijnen verschijnen die het midden van de kaart aangeven. Zorg dat elk tekstvlak en elke illustratie mooi is uitgelijnd. Kijk hiervoor naar de vierkante vlakjes rondom het tekstvak.

 

6. Vraag een proefdruk aan! Twijfel je over de papiersoorten? Vraag dan meerdere proefdrukken aan. Je wilt dat het kaartje helemaal perfect is. Daarom kun je het beste het kaartje in het echt bekijken. De kleuren komen namelijk altijd anders over in het echt dan op je scherm en elke papiersoort geeft weer een ander effect aan je kaartje.

 

Kom je er niet uit? Heb je een speciale wens? Stuur ons een mailtje en wij helpen je graag verder.