Papiersoorten

Een mooie papiersoort kiezen is echt belangrijk! De look van je kaartje zal worden versterkt door de gekozen papiersoort. Daarom raden wij altijd aan minimaal 1 proefdruk te bestellen. Onze papiersoorten op een rij vind je hier onder.
 

Mat helder wit

(340 gram) Een gladde helder witte papiersoort. De uitstraling is mat, zonder structuur. Niet geschikt voor foliedruk.

 

Aquarel structuur extra zwaar

(350 gram) Deze luxe papiersoort is de meest gekozen papiersoort voor de kaartjes met een waterverf schildering. Minder geschikt voor kaartjes met een (donker) gekleurde achtergrond, in grote kleurvlakken kunnen witte vlekjes ontstaan door de structuur van dit papier. Deze papiersoort is mooi zwaar met een aquarel structuur en zeer geschikt voor de enkele kaartjes. De kleur is gebroken wit.

 

Aquarel structuur

(250 gram) Dezelfde papiersoort als de structuur extra zwaar maar dan ietsje lichter. Zeer geschikt voor alle dubbel gevouwen kaartjes.

 

Aquarel folie

(300 gram) Luxe papiersoort met aquarel structuur. Geschikt voor foliedruk, let wel op dat door de structuur de folie iets minder strak kan overkomen. Geschikt voor enkele en gevouwen kaartjes.

 

Katoen extra zwaar

(350 gram) Een mooie matte papiersoort met een fijne open structuur.  Deze papiersoort is wel geschikt voor het drukken van donkere achtergronden. En deze papiersoort is zeer geschikt voor het drukken van folie! Geschikt voor enkele en dubbele kaartjes.

 

Linnen structuur

(280 gram) Deze papiersoort heeft een fijne lijn structuur. De kleur is helder wit. Geschikt voor enkele en dubbel gevouwen kaartjes. Niet geschikt voor glanzende foliedruk.

 

Zijdeglans extra zwaar

(340 gram) Stevig / zwaar papier met een glanzende uitstraling aan beide kanten. Zeer geschikt voor foliedruk. Je krijgt een strak resultaat! De zware variant is alleen geschikt voor enkele kaarten.

 

Zijdeglans

(260 gram) Hetzelfde papier als de zijdeglans extra zware variant maar dan wat dunner en aan 1 kant mat. Geschikt voor dubbel gevouwen kaartjes met foliedruk.

 

Kalkpapier zwaar

(200 gram) Semi doorschijnend papier leuk als je met 2 laagjes werkt maar kan ook als enkel kaartje gebruikt worden. Je kunt folie drukken op kalkpapier. Omdat het papier doorschijnend is kan er slechts 1 kant bedrukt worden. Niet geschikt voor dubbel gevouwen kaartjes.

 

Kalkpapier

(110 gram) Hetzelfde papier als kalkpapier zwaar maar dan de dunnere variant.

 

Karton / gerecycled papier

Wij hebben standaard op de website allerlei achtergronden in karton look / gerecycled papier look en grey-board karton look. Deze achtergronden worden geprint op wit papier. Wil je echter echt karton gebruiken dan is dit ook mogelijk. Stuur ons even een mailtje en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.