Maanstanden

Welke maanstand past bij jullie geboortedatum verschilt per jaar. Google naar maanstanden agenda en je kunt de juiste maanstand vinden. De maan staat voor krachtige vrouwelijke energie. Ze staat voor intuïtie, wijsheid, geboorte, dood, spirituele connectie en reïncarnatie. Elke maanstand waar de maan in kan zitten is visueel anders en heeft een eigen unieke spirituele betekenis. Hieronder een beschrijving van elke fase van de maan en hun betekenis:

 

Nieuwe maan

Een nieuw begin, potentieel, dromen en manifesteren. De maan bevindt zich dan tussen de aarde en de zon. Zij is dan niet zichtbaar vanaf de aarde. Deze fase staat voor een nieuw begin, plannen maken en is een perfect moment om je dromen te manifesteren door middel van een ritueel. 

 

Wassende maansikkel

Intentie, vooruit, geloof. De maan is voor een kwart aan het verlichten aan de rechterkant. Deze fase staat voor intentie. Het is de perfecte moment om je intenties, verwachtingen en wensen gedurende deze tijd voor ogen te houden.

 

Eerste kwartier

Uitdagingen, beslissingen, vertrouwen en actie Precies de helft aan de rechterkant van de maan is verlicht en de andere helft is schaduw. Deze fase staat voor uitdagingen, beslissingen en actie nemen. Je week van rust en het stellen van intenties is voorbij en nu is het tijd om aan de slag te gaan.

 

Wassende maan

Aanpassen en verfijnen. De maan is nu voor drie vierde deel verlicht. Deze fase betekent verfijning. Het is tijd om je acties te overzien ze te begrijpen en ze te verfijnen.

 

Volle maan

Resultaten, vergeving, dankbaarheid De maan is nu helemaal rond en verlicht door de zon. Deze fase betekent op je hoogtepunt zijn, vol van kracht en energie. Veel mensen slapen slechter rond deze periode en kan je op emotionele vlakken het wat moeilijker hebben. Het is een goed moment om zaken die jou niet langer dienen los te laten. Zie hier voor een volle maan ritueel.

 

Afnemende maan

Ontspan, accepteer, hergroepeer De maan is nu aan de linkerkant voor drie vierde deel verlicht. Het licht is nu aan het afnemen. Deze fase staat voor ontspannen. Nu is het tijd om je ervaring te delen met anderen en je dankbaarheid te tonen.

 

Laatste kwartier

Evalueren, balanceren, vertrouwen De linkerkant van de maan is nu verlicht. Deze fase staat voor evalueren. Voor dat de nieuwe maan weer aan de lucht staat is het tijd om alles te vergeven en het nieuwe project af te ronden.

 

Afnemende maansikkel

Genezing, rust, overgave De maan is nu nauwelijks meer te zien. Er is veel energie verbruikt en je wilt misschien een beetje ontspannen tijdens dit deel van de cyclus, geef jezelf hieraan over. Dit is een briljante tijd om een einde te maken aan gewoonten die niet goed voor je zijn.